torsdag 30. september 2010

Time hos Lillestrøm Helseklinikk

Jeg har fått time hos Scandinavisk Institutt for ME/CFS på Lillestrøm Helseklinikk 13 oktober.

Lillestrøm Helseklinikk er en privat klinikk som tar inn pasienter fra flere land. De samarbeider med flere forskere og spesialister i inn og utland. I motsetning til det offentlige helsevesenet holder Lillestrøm Helseklinikk følge med forskning som blir gjort i utlandet, og kan tilby samme prøver og utredning som de har andre steder i verden.

Mette Johnsgaard, lege ved klinikken, tror diagnosen ME etter hvert vil forsvinne og erstattes av andre mer korrekte diagnoser etter hvert som man kan forklare årsaken de ulike pasientene er syke. Hun mener det er ulike årsaker som har gjort pasientene syke, ikke alle feiler det samme. Derfor trengs det en grundig utredning for å finne den eller de spesifikke årsakene til pasientens symptomer. En del pasienter er virusinfiserte, men ikke alle. Hos noen kan man finne andre årsaker enn virus til at de er syke, og rette opp det som utløser symptomer og utmattelse. Men også hos de pasientene som er virusinfiserte kan det hjelpe å bygge opp kroppen frem til det har blitt utviklet eventuelle antiretrovirale medikamenter som om nødvendig kan legge viruset i dvale.

Vi tilbyr en bred screening og utredning samt behandling av “det vi finner”, både symptomatisk, og forsøk på å behandle den underliggende problemstillingen der dette er tydelig.

Utredningen består av følgende:

  • kroniske lavgradige infeksjoner inkludert Borelia og andre zoonoser,
  • immunologiske defekter
  • gastrointestinale ubalanser/betennelser
  • XMRV
    med mer

Behandlingen består i å behandle «det vi finner» med medikamenter, dietter og kosttilskudd der dette er hensiktsmessig.

På forrige legetime ble jeg sjekket for alt mulig annet enn virus som kan være årsaken til at jeg er syk, men i og med at Lillestrøm Helseklinikk har funnet mye forskjellig på andre ME-pasienter som ikke vanlige leger finner vil jeg gi det en sjanse. På Lillestrøm har de også bedre prøver og forskningsinstrumenter enn de offentlige legene. Blant annet er tarmprøvene i det norske helsevesenet ikke gode nok for lavgradige betennelsene, som kan ha veldig mye å si klinisk for pasientene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar