søndag 24. oktober 2010

XMRV-virus funnet hos 62% av ME-pasienter testet hos Lillestrøm Helseklinikk

ESME kunne i dag melde om at Lillestrøm Helseklinikk har fått tilbake prøver som viser at retroviruset XMRV ble funnet hos 50 av 80 testede ME-pasienter.

Testen ble gjort av Lillestrøm Helseklinikk, i samarbeid med VIPdx labs i Reno, USA. Testgruppen bestod av 80 ME-pasienter og 3 friske personer.

Lillestrøm Helseklinikk har tidligere testet 24 pasienter og tre friske personer for XMRV-virus med test-metoden culture, resultatet var 14 positive tester, der en av de friske testet positivt på viruset. De 11 negative testpersonene ble testet på nytt, denne gangen med serologitest. Med serologitesten fikk de 5 nye positive tester.

Lillestrøm Helseklinikk har til sammen testet 80 ME-pasienter, noen med culture og noen med serologitest. Resultatet ble 50 positive tester – dette utgjør 62%. Dette er veldig nærme 67%, resultatet av en forskningsstudie publisert i Science i oktober 2009.

Mer informasjon om disse resultatene vil bli gitt 28 november under XMRV/MLV seminaret med Dr. Judy Mikovits i Oslo. Jeg skal på seminaret, og vil holde dere oppdatert om nyheter.

Les hele nyheten på ESMEs hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar