lørdag 21. august 2010

Svar på XMRV-prøver fra Lillestrøm Helseklinikk

Lillestrøm helseklinikk melder i dag om at en gruppe ME-pasienter har fått svar på XMRV-prøver. Dette er den første norske pasientgruppen som er testet for XMRV-virus.

Testene er tatt ved Lillestrøm Helseklinikk og sendt videre til VIPdx i Reno, USA. XMRV-tester kan foreløpig ikke utføres i Norge.


Da har XMRV virus prøvene ifra VIPdx tatt i mai kommet svar på.

Alle pasienter skal ha blitt kontaktet idag. Vi har 2 av 10 syke pasienter med positive prøver, de andre 8 er negative. Det gir 20% positive prøver. 3 friske kontroller er også negative

Alle med negative prøver tilbys gratis serologitest i september. Både VIPdx og vi på Lillestrøm Helseklinikk vil la vær å ta noe betalt for kontrolltesten. Den serologiske testen ser ut til å være enda mere følsom, og forhåpentligvis tar den mye kortere tid også!

Funnene er viktige, men det er for tidlig å vite akkurat hva dette vil si for pasientene. Vi tror at med å kombinere genprøver, de nye inflammasjonsprøvene og XMRV prøver, vil vi komme nærmere en forklaring til sykdommen, og dernest også nærmere en løsning.

Vi kommer igang med storstilt internasjonal forskning ila september/oktober måned. Mere informasjon følger!

Les mer på Lillestrøm Helseklinikks hjemmeside.

Som Doktor Mette Johnsgaard ved Lillestrøm Helseklinikk skriver, er ikke disse testene sikre. De negative svarene kan vise seg å være falske. Pasientene får nå tilbud om en serologitest, denne testen vil gi et sikrere svar.

Betyr dette at min XMRV-test som er sendt til Belgia er veldig usikker? Nei. Da jeg tok testen var det inkludert serologitest. Mitt test-svar vil derfor være sikrere enn testene som ble tatt ved VIPdx.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar