fredag 14. desember 2012

Ingen penger til forskning på ME

Ingen av de tre prosjektene som ville forske på ME fikk penger av Forskningsrådet, skriver dagens medisin.no.

I fjor kom det en norsk studie med resultater med behandling fra ME med det kreft- og revmatisme-legemidlet rituximab ((MabThera). Professor Olav Mella og hans kollega, overlege dr.med. Øystein Fluge ved avdeling for kreftbehandling og medisinsk fysikk ved Haukeland universitetssjukehus, søkte om ni millioner kroner til en fase III- studie.

Les hele artikkelen her.

Håpet om et mirakel

Kreftmedisin ser ut til å kurere ME-syke i Bergen.

Maria Gjerpe er 44 år og har hatt ME siden hun var 16. For et drøyt halvår siden lå hun under dynen 21,5 timer i døgnet. Nå sitter hun full av pepp på Haukeland universitetssykehus’ kreftavdeling. I håndbaken har hun en kanyle, i ansiktet et bredt smil og øyne som gløder. Sjelden har legene sett så frapperende forvandlinger hos pasienter.

Da hun kom hit for første gang, i april, var det såvidt de fikk henne fra rullestolen til sengen. Hun var skjelven og uvel.

Filmen over er fra hennes fjerde besøk i Bergen for å få tilført kreftmedisinen Rituximab. I A-magasinet på papir og iPad kan du lese hele artikkelen om den oppsiktsvekkende behandningsformen.

Forbausende forvandling for ME-syke

For et drøyt halvår siden lå ME-syke Maria Gjerpe under dyna 21,5 timer i døgnet. I denne videoen forteller hun om hvordan kreftmedisinen Rituximab gjorde henne frisk.

Maria Gjerpe

Les artikkelen her.