fredag 25. mai 2012

ME kan skyldes en infeksjon

ME skyldes en infeksjon, skriver VG.
Over 10.000 nordmenn har den alvorlige diagnosen, men fortsatt er det en av sykdommene helsevesenet vet minst om.
Pasientforeningen har i forbindelse med ME-dagen i dag, spurt medlemmer og andre ME-syke om hva de selv mener var sykdomsutløsende.
Blant infeksjonene som nevnes oftest som grunn til at de fikk ME er kyssesyken, borreliose og kraftige halsbetennelser.
– Mange hundre tusen får infeksjoner hvert år, hvorfor utvikler noen ME?
– Det antas at det må foreligge en arvelig sårbarhet og sannsynligvis en belastning på immunsystemet forut for den utløsende infeksjonen, sier seksjonsleder Barbara Baumgarten-Austrheim ved ME/CFS-senteret.
– Studier der man har fulgt pasienter etter en infeksjon, viste at de som fikk de kraftigste symptomene av infeksjonen var mest disponert for å utvikle ME i etterkant.
Les hele artikkelen her.
Jeg synes dette er utrolig interessant, jeg ble selv alvorlig syk med ME etter at jeg fikk kyssesyken og kraftig halsbetennelse i 2009. For å bli friskere måtte immunforsvaret mitt brytes ned og bygges opp på nytt.

søndag 20. mai 2012

Fant svakere immunforsvar hos ME-syke

ME-syke er mer utsatte for nye infeksjoner, viser ny forskning.

En ny studie fra Bond universitetet i Australia bekrefter tidligere funn som har påvist at ME-pasienter har et endret immunforsvar.

Resultatene fra studien viser at såkalte NK-celler – som skal drepe uønskede celler og mikrober – er vesentlig lavere hos pasienter med ME-diagnose. Tilstanden var vedvarende i de 12 månedene pasientene ble testet.

– Studien styrker teorien om at immunsystemet er sterkt involvert ved ME, mener generalsekretær Anette Gilje i ME-foreningen.

VG skrev siste lørdag at en spørreundersøkelse blant ME-syke i Norge, utført av ME-foreningen, viste at tre av fire mente deres sykdom ble utløst av en infeksjon.

Professor i mikrobiologi, Elling Ulvestad, sier artikkelen viser at ME-syke har et endret immunforsvar. Han er ikke i tvil om at ME er en fysisk sykdom, hvor man bør fortsette å lete er årsaker i hvordan immunsystemet reagerer.

Les hele artikkelen her.

Dette synes jeg er veldig interessant lesning da grunnen til at jeg ble syk skyltes at immunforsvaret mitt ikke fungerte som det skulle. Hva som gjorde meg syk kan dere lese her.