onsdag 25. april 2012

Hipp, hipp hurra for Super-Iris!

Untitled-1

Super-Iris fyller 22 år! Hurra! Jeg feirer med raw kake uten sukker, egg, gluten eller melk! Nå skal jeg ut og spise med venner! HURRA!

lørdag 21. april 2012

Spørreundersøkelse fra Norges ME-forening

ME-forening ønsker å kartlegge hva som utløser sykdommen, hvilke symptomer ME-syke sliter med, hvilke behandlingsformer som er prøvd ut, og hva som er ønskelig av tiltak osv. Ved å svare på spørsmålene gir du oss verdifull informasjon om det å leve med ME. Dette vil vi kunne bruke i vår argumentasjon overfor helsevesenet, politikere og media. Vi oppfordrer deg til å fylle ut denne spørreundersøkelsen. Dine tilbakemeldinger er viktige! Undersøkelsen tar ca 10 minutter og du kan ta pause underveis.

Det er viktig at denne undersøkelsen når ut til så mange ME-pasienter som mulig. Del gjerne denne posten med dine venner på Facebook.

NB! Denne undersøkelsen foregår ikke på Facebook og man trenger ikke å bruke Facebook for å svare på undersøkelsen. Trykk på linken (den åpner seg da i nettleseren din), kopier adressen fra adressefeltet og send den gjerne til dine venner og kjente på e-post.

ME-foreningen

Undersøkelsen finner du her.

ME-treff

Sist torsdag arrangerte ME-foreningens Ung-voksen gruppe for Oslo og Akershus treff.

Jeg var i utgangspunktet litt negativ til å treffe andre ME-syke fordi jeg har hatt behov for å skyve alt som har med sykdom å gjøre unna etter som jeg har blitt friskere, og jeg var redd det ville bli en tøff opplevelse for meg å møte andre som er syke – og de fleste sykere enn meg. Den siste tiden har jeg også vært bevisst på å ikke lage meg en identitet som syk, og ikke gjøre sykdommen til en større del av hverdagen min enn det trenger.

Men vet dere? Jeg ble positivt overrasket! Jeg synes vi klarte å snakke om sykdommen på en fin måte uten at ble for depressivt. Vi snakket litt om hverdagen som syk, utvekslet erfaringer om leger og behandlingsformer men snakket også om bøker, reiser og alle mulige andre ting. Jeg merket at det var godt å snakke med andre som er i samme situasjon som meg selv, noen som faktisk forstår hvordan det er å være ME-syk. Og kanskje det viktigste; jeg fikk fortalt de andre om tilbudet ved Strømmen Medisinske Senter (tidligere Lillestrøm Helseklinikk) som jeg går til behandling hos.

ME-treff 008

Cathrine, Heidi og Maja

ME-treff 015

Lene, meg og Tonje

SONY DSC

Her er vi hele gjengen (minus Frode som måtte dra), for noen fine jenter!

ME-foreningen ung-voksen gruppe for Oslo og Akershus arrangerer treff ca en gang i måneden. I tillegg til disse “offisielle” treffene er alle fritt fram til å foreslå spillkvelder, filmaftener, kinoturer eller henging i en park.

Vi vil gjerne ha flere medlemmer! Gruppa er åpen for alle, man behøver ikke være medlem i Norges ME-forening for å være med, men hvis du vil være med på aktiviteter som koster penger og som er sponset av foreningen, må de som ikke er medlemmer i NMEF Oslo og Akershus betale.

Du finner gruppa her.