lørdag 24. mars 2012

ME-grupper på facebook

Gruppe for pasienter ved Strømmen Medisinske Senter

For et par uker siden fant jeg ut at det finnes en gruppe på facebook for for oss som tar behandling ved Strømmen Medisinske Senter (Tidligere Lillestrøm Helse Klinikk).

Hovedmålet med gruppa er å samle informasjon som kan være relevant for oss som behandles ved Strømmen medisinske senter (SMS), men gruppa skal også være et sted for pasienter og pårørende ved SMS der man kan møte andre i samme situasjon.

Gruppa har 97 medlemmer pr. i dag, og blant medlemmene er det en farmasøyt ansatt i Apotek 1 som er ansvarlig for å fremskaffe de uregistrerte legemidlene (reg.fritak/godkjenningsfritak) som legene ved tidl LHK forskriver. Hun er medlem i gruppa for å kunne bida hvis noen har noen praktiske spørsmål rundt legemiddelbruk. 

Gruppa finner du her.

Gruppe for ung-voksne i Oslo og Akershus

Jeg har også funnet en facebookgruppe for ung-voksne med ME i Oslo og Akershus. Gruppen er drevet av ME-foreningen. Her kan man kontakt med og treffe andre ung-voksne med ME.

Gruppa er åpen for alle, man behøver ikke være medlem i Norges ME-forening for å være med, men hvis man vil være med på aktiviter som koster penger og som er sponset av foreningen, så må de som ikke er medlemmer i NMEF Oslo og Akershus betale.

Gruppen holder både treff og virutuelle treff (treff over man “prates” på siden). Dette er et flott tiltak synes jeg!

Gruppa finner du her.

ME gruppe i Tromsø

Gruppa finner du her.

Leger og spesialister for ME-pasienter

Leger og spesialister for ME-pasienter er en facebookgruppe hvor ME-pasienter, pårørende og andre kan dele erfaringer, stille spørsmål og tipse hverandre om leger og spesialister som er gode for ME-pasienter. Dette gjelder leger og spesialister både i offentlig og privat sektor.

Etter hvert som info blir lagt ut og tips blir delt, vil dette bli oppsummert i et dokument som ligger under "Docs" oppe i menyen øverst til høyre. Les mer der.
Vær oppmerksom på at vi kan ha ulike oppfatninger og opplevelser av leger, og at personkjemi kan utgjøre mye av om et pasient-lege-partnerskap oppleves som godt. Vi må derfor etterstrebe en raushet overfor hverandres erfaringer her inne.

Gruppa finner du her.

Tips meg gjerne om flere ME-relaterte facebook-grupper i kommentarfeltet!